Nu lämnar vi 2021 bakom oss och hoppas att 2022 blir ett bättre år.

Nyårssupén samt ett nytt år med nya möjligheter väntar runt hörnet. Har du något nyårslöfte? Vill du kunna göra något fysiskt som du kanske inte klarar av idag? Har du någon utmaning kommande år att se fram emot? Något som du kanske vill bocka av på din bucketlist? Mitt nyårslöfte är att bli en ännu starkare version av mig själv. Hursomhelst, lämnar vi det gamla nu för skapa något nytt!  

Bakom kulisserna

Jag har varit i full gång här under juletider med inköp och beställningslistor till min nya PT-studio.

Få en stark start på det nya året. Jag hjälper dig gärna för att få bästa starten på 2022!

I januari öppnar jag i södra Rosendal - Torgny Segerstedts Allé 13.

Gott Nytt År!Önskar dig en riktigt God Jul!


Vill önska dig en riktigt God Jul!
Ta vara på ditt jullov, var i nuet, smörj själen och lukta på julblommorna. Det är viktigt med riktigt kvalitetsvila för att kunna prestera på topp nästa år då kanske alla nyårslöften ska uppfyllas.

Känner du att du lätt kan bli för strikt mot dig själv i träningsväg så kanske uttrycket Wu Wei kan hjälpa. Det betyder att du inte försöker pressa fram något resultat, du lever mer naturligt och spontant utan att tänka för mycket.  

Öppning av min Personliga Träningsstudio, januari 2022

Idag skrev jag på kontraktet för min egna PT-studio här i Rosendal, Uppsala. Öppnar januari 2022. Studion ligger precis när du kör in i södra Rosendal. Känns skönt att kunna skriva på här precis innan jul. Detta är min största satsning hittills i PT-karriären. Min vision är att skapa en PT-Studio där jag kan erbjuda träning inomhus i världsklass för både den enskilde individen och för små grupper. Detta är en nystart för mig. Är du intresserad av testa att träna med mig i studion efter nyår är det bara att säga till. Kom annars gärna förbi och säg hej, kommer ha ett fullt utrustat kök och bjuder på kaffe!

(Bilden är från alla mina utomhuspass - Vinter, Vår, Sommar och Höst under 2021. Så kommer du i toppform till julafton

Med mina 3 tips

1. Hitta balansen mellan träningen - kosten - sömen

Balansen mellan träningen - kosten - sömnen är inte alltid det lättaste att få till.

Träningen: Mitt tips är att ha ett upplägg där du tränar styrka, puls och rörlighet varje vecka. Variation minskar risken för skador och träningen blir mindre ensidig. Se min där du hittar styrke- och rörlighetspass (prenumerera gärna!).

Kosten: Ta det lugnt med lussebullarna nu när julen närmar sig. Skämt åsido är detta en väldigt individuell och även komplex fråga för den bästa kosten. Det jag kan säga är att försöka vara intuitiv och känna efter vilken mat du mår bra av. Varför inte testa familjens extra virgin olivolja från Italien som jag själv plockat och som vi kallpressat.

Sömnen: Lätt att bli sömnig bara man tänker på novembermörkret. Nu när vi går över till vintertid får man verkligen försöka utnyttja dagsljuset, som jag skriver om nedan. Hursomhelst, glöm inte att varva ned i tid, kanske med att tända några ljus, för att kunna somna (glöm såklart inte att släcka). Jag själv brukar ha som mål att inte öka min tankeverksamhet på kvällen och släppa t ex mejlen.

Slutligen, alla dessa tre delar är såklart integrerade och att verkligen få till denna balans är något jag coachat mina PT-kunder i flera år med en interaktiv träningsdagbok. Vill du veta mer ta kontakt med mig ludvighersan@pt-ludde.com

2. Hitta något som kan utmana dig

Just för att behålla gnistan.

Här kommer några exempel på utmaningar för dig:

 • Klara av att göra 1st chins innan julafton.

 • Springa 1 mil eller kanske rentav göra ditt PB på milen.

 • Göra 10st armhävningar.

 • Ta en morgonpromenad varje dag när solen går upp.

 • Köra 10 min hemmayoga tre gånger i veckan.

 • Min utmaning är att springa Uppsala Marathon nästa helg!  

 

3. MÅ BRA i november

Få så mycket dagsljus och D-vitamin du bara kan. Gå ut och ta en promenad eller träna vid soluppgången. Extra viktigt nu när det blir mörkare och vi går över till vintertid. Gå ut även om det är molnigt, det är fortfarande bra, t ex för din dyngsrytm. Hitta något bra D-vitamin kosttillskott. Kom ut på lunchen. Varför inte träna med oss ute i naturen på Sten Sture under lunchen? Med detta sagt är känslan att sätta på sig sin pannlampa och ta en runda i stadsskogen och gå in i sin löparbubbla inte helt fel.

Har du svårt att implementera något utav alla mina hälso- och träningstips tips hjälper jag gärna dig!

Var Stark
PT Ludde 

Sensommar och nystart till hösten

Sammanfattning av augustis inspirationsbrev!

Sensommaren är redan här och hösten kommer alltmer smygandes.

Hoppas att du kan och har kunnat ladda på batterierna under den varma sommaren och nu är redo för en nystart.

Luften känns redan lite svalare och krispigare nu vilket underlättar en hel del för utomhusträning. Kanske har du som mål att vara i toppform till julafton? Kanske vill du utmana dig till ett framtida lopp?

Dagarna innan min träningsresa i Järvsö spelade jag in ett helkroppspass vid Ljusnan i Järvsö som du kan göra där hemma för att hjälpa dig påvägen mot toppformen. Styrkepasset hittar du på min Instagramprofil.

Recept på smoothie inför ett träningspass!

Testa denna för att få den där extra boosten innan ett träningspass.

Rödbets-smoothie (2 portioner)

 • 1,5 dl rödbetsjuice

 • Ca 4a morötter

 • 5 cm färsk/skalad ingefära

 • 1,5 dl äppeljuice

 • 2-3 dl vatten

Kanske har du njutit (för) mycket av det goda och vill komma tillbaka in i rutinerna? Då finns jag här för att hjälpa kring träningen!


Var Stark,

PT Ludde