Hemma- och uteträning i vår!

Från mitt nyhetsbrev!

Våren och ljuset är här och all växtlighet börjar komma till liv igen. Det gäller att ta vara på den här fina årstiden och komma ut i naturen och finna harmonin speciellt i tider som vi nu lever i. Nu till påsken ska jag försöka vara utomhus så mycket jag kan och bara vara närvarande i stunden.

Tips är att göra en "vår bucketlist" på 3 saker du vill göra innan årstiden är förbi.

Min vårbucketlist:
1. Picknick i parken och bunkra D-vitamin.
2. Ta ett uppfriskande bad i sjön.
3. Plantera örter och chili inför sommaren.

Under hela april och hela våren kommer jag köra uteträningspass vid Sten Sture monumentet.
Ni är varmt välkomna att testa på dessa helkroppspass!

NÄR: måndagar kl. 17.00-18-00 onsdagar kl. 11.30-12-15
(Obs. I dessa tider tipsar jag om att ta med egen yogamatta)

Jag har även börjat sända hemmapass live på instagram (@ptludde). Som inte kräver så mycket redskap. Nästa pass är nästa onsdag den 15/4 kl. 18.30. Missar du passet finns passet kvar i min story på instagram i 24h.

Bara att skicka meddelande ett e-post till mig om du vill läsa detta nyhetsbrev som i detta utskick även innehöll ett träningspass. Kommer 1 gång i månaden!

Var stark och Glad Påsk!
PT Ludde

Coachande ord från mig

Fokusera bara på vad du kan kontrollera varje dag. Ibland blir det fel, sådant är livet, gå snabbt vidare vid ett bakslag. För mycket på agendan, prioritera det som är viktigast och ta en sak i taget. Andas ordentligt. Skapa bra hälsosamma rutiner, när du genomfört rutinerna, även om det är ´mindre´ saker, se de som små vinster som skapar momentum för dig under veckodagarna. Respekta alltid dig själv och dina behov. Ta en stund och reflektera över allt du har åstadkommit här i livet. Tänk slutligen på alla svåra stunder som gjort dig starkare och som lett till att du utvecklats och vuxit som människa.


Var stark, 
PT Ludde

Mina tankar kring hur du kan tackla covid-19

Förutom att tvätta händerna noggrant kan du boosta ditt immunförsvar via din livsstil genom att prioritera din sömn, hantera din stress och äta bra hälsosamma råvaror. Kryddstark mat som oregano, chili, ingefära och gurkmeja är alla bra för ditt immunförsvar. Försök håll din vätskebalans och drick mycket vatten samt undvik socker och alkohol. Prioritera sömnen genom att varva ned i tid, ta ett varmt bad innan du ska sova, läs en bra bok och slå av mobilens blåa ljus som har en negativ effekt på din melatoninutsöndring (sömnhormon).  

Boosta immunförsvaret och hantera din stressnivå genom att fokusera på andetaget och vara mer här och nu. Meditera och ta en promenad i solen och få i dig D-vitamin. Prata med vänner och familj för att få support i att hantera stressen och ångesten. Träning är bra för hälsan men vill du inte ta dig till gymmet, träna då hemma eller utomhus. (Kontakta mig om du vill bli coachad i hemma- och/eller utomhusträning).  

Stress kommer och går i livet och vi kommer ställas inför stora utmaningar som nu. Istället för att kämpa emot känslor av oro och ångest kan vi lära oss hantera sådana känslor. Var närvarande med känslorna, lägg märke till dem, döm inte och kämpa inte emot dem. Efter ett tag känner du att oron försvinner av sig självt (ACT - acceptance commitment therapy). 

Det du kan kontrollera är hur du reagerar på saker och ting. Vad som spelar roll är vad du gör, om du känner dig sjuk stanna hemma. Och om du blir sjuk ha som mål att komma ut som en starkare version av dig själv efter dina veckor i karantän. Kom ihåg att panik inte hjälper, det kan bara göra en svår situation ännu svårare. Håll dig lugn och inse att “this too shall pass”...

Var stark,

PT LuddeVåren är påväg!

Solen lyste under lunchens cirkelns pass! 

Ses vi på nästa Outdor Sten Sture? 

Var: Sten Sture Monumentet 
När: 11.30-12.15
Vad: Rolig cirkelfys för alla! 
Anmälan: Kontakta mig på pt-ludde@outlook.com 
#ptludde