Mina 10st tips för hur du ska tänka kring träningen i sommar

1. Bara börja utan att tänka för mycket - bara att snöra på dig löparskorna.

2. Lyssna inte på dina tankar när de säger att du inte kan och ge inte upp när du blir trött.

3. Om du hamnat ur fas, lita och tro på att du kan komma tillbaka starkare.

4. Håll träningen enkel.

5. Är du mentalt trött behöver det inte betyda att du är fysiskt trött, gör det enkelt för dig och ta fram träningskläderna dagen innan.

6. Lukta på blommorna, var här och nu, du behöver inte alltid jaga eller hetsa fram något resultat.

7. Var mjuk på insidan och hård på utsidan som jag brukar säga. Med mjuk menar jag att ha en icke-dömande inre attityd. Hård på utsidan menar jag såklart dina muskler som skyddar dig. 

8. Du kommer aldrig att ha perfekta förutsättningar. Bara dyk upp till träningen så är hälften vunnet.

9. Träna tidigt, svalare då, frukosten som belöning smakar alltid godast efter ett svettigt pass och så kan du också ha gott samvete under resten av semesterdagen.

10. Hitta leken, kreativiteten och variationen i träningen, ex. kör barfota på gräsmattan så tränar du upp fötternas muskler!

Var Stark, 
PT Ludde 

Träna med mig under solen i sommar!

Efter en kall maj månad är nu solen välkommen tillbaka. Hoppas att du har överlevt all majstress och att du behållit lugnet, trots att allt kanske inte är klart inför sommaren. Du får inte glömma bort att fysisk träning är bland det bästa för att motverka all typ av stress!

 

Därför tipsar jag om mitt nystartade TRX-pass där du tränar hela kroppen väldigt effektivt. Lördagar kl. 11.00 vid stadsskogens utegym.


Inför beach 2021

Jag tipsar även om mitt ca 30 minuters mag/core pass som du hittar på min insta, perfekt pass att göra när du väntar på att grillen ska bli varm.

Träningen inför midsommar har annars börjat där jag och en klient har tränat på grodhopp i sanden, just för att bli stark i benen inför små grodorna.

Nu har vi en härlig tid framöver där du kanske har din semester eller ska jag säga hemester framför dig. Mitt tips är att inte ställa för höga krav och förväntningar på semestern, utan bara njuta utav att vara och kanske läsa en bra bok i hängmattan eller på ditt favorit smultronställe.

 

Var stark

PT Ludde

PT Luddes tröst mot det inställda valborgsfirandet

April har som vanligt bjudit på riktigt busväder men även värme och strålande sol, vilket har märkts av på min utomhuspass. Måndagsfysen, ett träningspass som jag kör i Hågadalen, har dock bara levererat riktigt fina solnedgångar.

Med tanke på det inställda valborgsfirandet i år tänkte jag ge min tröst med några riktigt bra hemmapass som jag spelat in åt dig som du kan göra vartsomhelst.  

Du hittar både kortare träningspass och övningar på min Youtubekanal (bara klicka på ikonen längst ned så kommer du dit, prenumera gärna för att hålla dig uppdaterad när jag släpper nya pass). Du hittar även två träningspass på mitt Instagramkonto, där jag spelat in passen live och sedan sparat dem. Bara att gå in på min profil så hittar du två pass: ett helkroppspass (påskpasset) och ett corepass som jag filmade live efter en skön simtur i Ekoln här i veckan, där jag fokuserat på magmusklerna inför beach 2021.

Busväder i april, men nu blickar vi fram emot sommaren. Efter att ha fått smakat på några dagars sol har längtan blivit större efter solen och härlig sommarträning där man spontant bara kan löpa i shorts och T-shirts över en vacker sommaräng... Jag hoppas du annars lyckas hålla majstressen nere, brukar vara så att "allt" ska bli klart innan sommaren. Då kan det vara ännu viktigare med träningen för att hålla fötterna stabilt på jorden.

Hur jag återhämtar mig

Jag återhämtar mig med att bl. a:

 • Köra min massagepistol över stela muskler.
 • Yogar och foamrollar.
 • Tar lugna promenader i naturen.
 • Läser, skriver och lyssnar på lugn musik.
 • Badar bastu och duschar/badar i kallt vatten.
 • Mediterar och gör andningsövningar.
 • Sist men inte minst njuter av långa goda och oftast hälsosamma middagar!
Var Stark, 
PT Ludde

Vårinspiration!

Här kommer mina tips på vad du kan göra för att få ny energi och få vårkänslorna att bubbla: 

 • Vårstäda, städa garderoben och släng ut allt gammalt efter vintern.
 • Ha picknick i parken och bunkra D-vitamin när solen lyser.
 • Ta ett uppfriskande bad i sjön.
 • Plantera dina örter och blommor inför sommaren.
 • Anta min "swim-run vårutmaning" där du löper från rosendal till skaris, badar och löper tillbaka. Alternativt om du inte bor i rosendal, löpa till närmsta sjö, simma och löpa tillbaka.

Var Stark
PT Ludde