Mina tankar kring hur du kan tackla covid-19

Mina tankar kring hur du kan tackla covid-19

Förutom att tvätta händerna noggrant kan du boosta ditt immunförsvar via din livsstil genom att prioritera din sömn, hantera din stress och äta bra hälsosamma råvaror. Kryddstark mat som oregano, chili, ingefära och gurkmeja är alla bra för ditt immunförsvar. Försök håll din vätskebalans och drick mycket vatten samt undvik socker och alkohol. Prioritera sömnen genom att varva ned i tid, ta ett varmt bad innan du ska sova, läs en bra bok och slå av mobilens blåa ljus som har en negativ effekt på din melatoninutsöndring (sömnhormon).  

Boosta immunförsvaret och hantera din stressnivå genom att fokusera på andetaget och vara mer här och nu. Meditera och ta en promenad i solen och få i dig D-vitamin. Prata med vänner och familj för att få support i att hantera stressen och ångesten. Träning är bra för hälsan men vill du inte ta dig till gymmet, träna då hemma eller utomhus. (Kontakta mig om du vill bli coachad i hemma- och/eller utomhusträning).  

Stress kommer och går i livet och vi kommer ställas inför stora utmaningar som nu. Istället för att kämpa emot känslor av oro och ångest kan vi lära oss hantera sådana känslor. Var närvarande med känslorna, lägg märke till dem, döm inte och kämpa inte emot dem. Efter ett tag känner du att oron försvinner av sig självt (ACT - acceptance commitment therapy). 

Det du kan kontrollera är hur du reagerar på saker och ting. Vad som spelar roll är vad du gör, om du känner dig sjuk stanna hemma. Och om du blir sjuk ha som mål att komma ut som en starkare version av dig själv efter dina veckor i karantän. Kom ihåg att panik inte hjälper, det kan bara göra en svår situation ännu svårare. Håll dig lugn och inse att “this too shall pass”...

Var stark,

PT Ludde