Slipp bli bakis under valborg och i sommar!

Slippa bli bakis under valborg och i sommar

Före festen/alkohol intag - Få så mycket sömn som möjligt innan, forskningen visar på att det lindrar mot förlorad framtida sömn.

Samma dag som festen/alkohol intag - Få in ett träningspass! Att köra ett styrkepass innan en kväll med kolhydratsladdad mat/drinkar kan hjälpa mot det glykemiska svaret (den effekt kosten/drinken har på ditt blodsocker och insulin). Ett träningspass kan också minska alkoholens negativa effekter på levern samt att träningen även hjälper antioxidanterna i kroppen.

Precis före festen - Någon timme innan, ta en sked extra virgin olivolja, gärna en riktig kvalitets olivolja som vår ifrån södra Italien. Polyfenolerna i olivoljan skyddar mot alkoholens oxidativa stress.

Ät något lätt och färgstarkt, exempelvis: en sallad med bra mineralsalt eller en omelett. Ingridienser som annars är bra precis innan är gurkmeja, ingefära, bär, fiskolja, kollagen, vitamin C och mörk choklad. Detta är bra så att alkoholens etanol inte "kör över" kroppen för snabbt. Ta även gärna ett magnesiumkosttillskott innan (annars efter) eftersom alkoholen inte är bra för dina magnesiumnivå i kroppen.  

Under festen - Förutom varannan vatten - undvik mixade drinkar som kan innehålla mycket fruktos och socker. Håll dig aktiv så metaboliserar du alkoholen bättre, kör några knäböj och dansa!

Innan du lägger dig - Få i dig vatten, gärna med havssalt och citronsaft. Ta även denna drink när du sen vaknar.

När du vaknar - Gärna en äggomelett till frukost. Ta sen en promenad i solen för att komma tillbaka till din normala dygnsrytm.

(Detta har jag hämtat ifrån boken: B. Greenfield - Boundless)


Få koll på din träning och hälsa 

BOKA DÅ IN EN
 PT-konsultation

Genom att mejla - ludvighersan@pt-ludde.com

Pris 599kr (exl. moms 6%)